Sæt fokus på
næring til læring med
Projekt Sund Skole

Her på siden kan du læse mere om det helt nye Projekt Sund Skole
– du kan også melde din skole til allerede nu.

Pige_3000x1500.png

Hvad er Projekt Sund Skole?

Projekt Sund Skole er et helt nyt EU støttet initiativ fra Mejeriforeningen, som sætter fokus på madpakker, måltider og drikkevaner i ind­skolingen. Projektet giver, vha. enkle og lavpraktiske værktøjer, indskolingsledelsen og skolebestyrelsen mulighed for at styrke skolens sundhedsprofil og sætte ernæring på dagsordenen i hverdagen.

Vil du vide mere om projektet?

Download 8-siders infofolder om projektet og del med en kollega eller andre interessenter.

Derfor skal din skole være med:

I en presset dagligdag med mange udfordringer kan det være svært at få sat sundhed og ernæring på dagsordenen i skolen. Projekt Sund Skole er en god mulighed for at tage fat på den vigtige snak om næring til læring i indskolingen. Forældrene efterspørger det, eleverne har godt af det, og så rykker det skolens profil udadtil i den rigtige retning.

Her er fire gode argumenter:

Skarpere
sundhedsprofil

Både indadtil og udadtil får skolen en klar strategi, hvilket sender tydeligt signal til forældre, medarbejdere og i lokalområdet.

Fokus på
næring til læring

Projektet peger på, at spisepauser, madpakker og drikkevaner er lige så vigtige som bevægelse for at skabe en sund skole.

Positiv
omtale

Skolebestyrelsen får en mærkesag, som giver positiv omtale overfor forældre, lokalsamfund, kommende elever og kommune.

Forældre
involvering

Projektet giver forældrene en god anledning til at involvere sig i børnenes dagligdag.

Hold dig orienteret og få seneste nyt

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dreng_3000x1500_2.jpg

Baggrunden for Projekt Sund Skole

Skolen i forandring
I 2014 kom den nye skolereform. Med reformen fik I ude på skolerne udfordringer med ressourcer, tid, økonomi og forandringsledelse. Blandt de nye tiltag i reformen kom faget Bevægelse på skemaet, og ifølge undervisningsministeriet gælder det, at Skolens skolens leder skal sikre, at eleverne i gennemsnit bevæger sig 45 minutter hver dag.

Næring til læring
Men bevægelse giver ikke sundhed og trivsel alene. Sundhed handler også om de vigtige spise­pauser, madpakken og drikkevanerne – kort sagt om næring til læring. Fra Fødevarestyrelsen ved man, at ”når vi spiser sundt og varieret i hverdagen, gavner det vores helbred og velbefindende. Vi får mere energi og en bedre koncentrationsevne”. Betydningen af at fokusere på spisepauserne er åbenlys i en tid, hvor længere skoledage udfordrer skoler, forældre og elever.

Skolemælk bringer sundhed ind i skolerne
Mejeriernes Skolemælksordning som sundhedsforanstaltning er en non-profit organisation og en institution i folkeskolen. Mejeriernes Skolemælksordning har i årtier bragt sundhed ind i skolen i bred forstand.

Mere end bare mælk
Ud over selve skolemælken tilbyder vi også legater, undervisningsportalen Edutainmenthuset.dk, skoleaktiviteter med fokus på krop, sundhed og ­bevægelse, venskabsklasser i Sydafrika, gårdbesøg, forældrehåndbogen ”Sund og glad skolestart” og senest undervisningsaktiviteten Madpakkedysten for 0.-3. klasse, hvor eleverne giver deres bud på den bedste og mest kreative madpakke.

Ud over Mejeriernes Skolemælksordning findes der ordninger som fx Frederiksberg Mælkeforsyning og enkelte kommunale ordninger. Endelig findes der nogle ­skoler, som har deres egne selvstændige ordninger. Projekt Sund Skole er et tilbud til alle skoler - også dem, der ikke er med i Mejeriernes Skolemælksordning.

Meld din skole til Projekt Sund Skole

Allerede nu kan du melde din skole til projektet, som starter i foråret 2017.

Vil du læse mere inden du tilmelder, kan du hente vores infofolder øverst på denne side.

Gratis pakke værktøjer og materialer til din skole

Skolen modtager en samlet pakke med materialer til projektet, og formidler derefter materialet videre til de rette modtagere.
Her kan du se nogle af de værktøjer og materialer din skole vil modtage:

Materialer til skolen
• Sundhedsplakater til udsmykning på skolen
• Online portal med information og materialer
• Præsentation af projektet til intern formidling

Materialer til lærere
• Introfilm til kontaktlæreren
• Idéer til undervisningsbrug og faglig sparring

Materialer til forældre
• Opskriftsfoldere og inspiration
• Website med information om næring til læring