Lærere

Kom godt i gang med Projekt Sund Skole

Information og vejledning til dig som lærer, der skal igang med projektet

O6VORN0.jpg

Velkommen til Projekt Sund Skole, som er et nyt projekt, der koncentrerer en større indsats om næring til læring i indskoling.

Med Projekt Sund Skole kan du helt lavpraktisk inddrage næring til læring i dit daglige arbejde med 0.-3.klasse. Som lærer får du adgang til et omfattende digitalt idekatalog til undervisningen og inspirationsmateriale til forældreinvolvering.

Projekt Sund Skole er støttet af EU.

Rul ned og læs mere om projektet
– eller se materialerne her

Se videoen og kom godt igang med Projekt Sund Skole

Skærmbillede 2017-03-26 kl. 09.44.12.png

Næring til Læring

Med Skolereformen kom bevægelse på skemaet. Men bevægelse alene giver ikke sundhed og trivsel. Sundhed handler også om de vigtige spisepauser, madpakken og drikkevanerne.

– kort sagt om Næring Til Læring

Du kender det sikkert godt! Lange skoledage udfordrer eleverne. De bliver ukoncentrerede, hvis ikke de har fået morgenmad hjemmefra og har en god madpakke med i skole. Projekt Sund Skole skaber fokus på næring til læring på en helt naturlig måde.

Projektet og Fælles mål

Ifølge Forenklede Fælles Mål*, som er læringsmål og beskriver, hvad eleven skal lære, ikke hvad undervisningen skal indeholde fremgår det at eleverne i Bh. kl. - 3. klasse kan forklare, hvad der fremmer sundhed og trivsel i eget liv*. Projekt Sund Skole giver dig værktøjer til at arbejde med disse mål.

Sundhedsfremme: Fase 1 (Bh. kl. - 3. klasse)
- Eleven kan samtale om egen sundhed og trivsel
- Eleven har viden om enkle sundheds- og trivselsfaktorer

Din rolle som lærer i Projekt Sund Skole
– sådan får du optimalt udbytte

Det er dig som lærer, der skal være elevernes forbillede i det daglige, hvis fokus på sundhed og trivsel skal få liv i din klasse. Det er dig, der kan omsætte værdier til praksis.

•Integrer Projekt Sund Skole i din undervisning i Dansk, Natur og Teknologi, Billedkunst, Understøttende undervisning mm.
Lad fokus på sundhed og trivsel blive et fast element i klassen
Informerer forældre om, at klassen har fokus på næring til læring
Brug nogle af de aktiviteter, der kan være med til at iscenesætte projektet så tidligt som muligt i forløbet, så klasseværelset får et sundt udtryk. Det kan være med aktiviteterne Madkunst eller Plakatværksted
Styrk fællesskabsfølelse i klassen ved sammen at finde et fælles sundt kampråb ved hjælp af aktiviteten ” Klassens Sunde Kampråb ”eller et sundhedsmotto med aktiviteten ” Klassens sundhedsslogan ”
Gå evt. sammen med din kolleger på årgangen eller hele indskolingen og lad det blive et fælles projekt
Dyk ned i materialerne. De er gratis og der er masser af forskellige vinkler på sundheden: Faglige, kreative, sociale og nogle til forældre
Bemærk! Projekt Sund Skole er tilrettelagt, så det er lige til at gå til i din forberedelse og undervisning

Brænder du for sundheden?
– så er det måske dig der skal være PSS-kontaktlærer

Hvis du brænder for sundheden og for at sætte fart på udviklingen i din egen klasse eller på din skole, er PSS-kontaktlæreren måske noget for dig.

Projektet foreslår skoleledelser at udnævne en intern PSS-kontaktlærer (Projekt Sund Skole), som kan tage ansvaret for, at projektet bliver til noget i praksis. PSS-kontaktlæreren er tænkt som en hjælp og en koordinator, som kan være tovholder på projektet, som i øvrigt skal ses som en del af den normale undervisning i indskolingen.

Det praktiske arbejde ligger primært ved skolestart. Du får materiale til at tage en snak med indskolingens lærere og til at fortælle om Årgang Sund ved forældremøder. Som PSS-kontaktlæreren kan du facilitere dine kolleger med information og henvise til de praksisnær materialer og idéer til undervisningsbrug.

Aargang-sund_2.png

0. årgang bliver til Årgang Sund

I forbindelse med Projekt Sund Skole udnævnes 0. årgang til Årgang Sund – hvert år en ny Årgang Sund.

Det giver lærere og pædagoger i 0. klasse en enestående mulighed for, at gøre de små til stjerner. Naturligvis kan du arbejde med Projekt Sund Skole på alle klassetrin i indskolingen.